header kotters

 

Texel: een top reisbestemming!

Texeltips

Aug
1-30

Het wad op!

Schatten uit zee

Ontdek de Waddenzee vanaf een Texelse kotter! Wind door je haren, een prachtig uitzicht en veel reuring aan boord. Op volle zee gooit de bemanning haar visnetten uit. Na een half uurtje varen komt de vangst aan boord. Verse garnalen gaan in een grote kookketel: even wachten en klaar! De bijvangst, zoals visjes en zeesterren, kun je bekijken in open aquaria. De schipper vertelt leuke én sterke verhalen over het leven op zee. Liever met je voeten in het slib? De TX 10 verzorgt ook wadlooptochten. Vanaf de loopplank stap je in het zand; het ligt er vol met mooie schatten uit zee!

Aug
1-30

Sky High!

Een bijzonder avontuur

Beslist een bezoek waard: vliegveld Texel! Avonturiers maken een tandemsprong of springen zelf uit het vliegtuig, na een meerdaagse cursus. Is je dat nét iets te gek? Boek een rondvlucht boven het eiland! Blijf je liever met beide benen op de grond, dan kom je sowieso ogen en oren tekort. Zeker in de zomer is het druk op de landingsbaan: veel sportvliegers komen even ‘buurten’. In een grote loods huist het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel. De exposities en vliegtuigen bieden een onvergetelijke ‘duikvlucht’ in onze geschiedenis!

Aug
1-30

Smaakmaker

Natuurgebied De Slufter

De Slufter is een prachtig natuurgebied, waar de zee vrij spel heeft. Omringd door stroken met goudgele duinen en doorspekt met kleine kreekjes. De mix van zout en zoet water stelt de natuur flink op de proef. Planten die het hier goed doen, zijn heel bijzonder. Zeekraal is zout én een echte smaakmaker in lokale gerechten. Zeealsem ruikt lekker en houdt insecten uit je buurt. Een gids van Staatsbosbeheer loodst je door De Slufter en vertelt honderduit! Via Ecomare zijn excursies te boeken. Tip: ga op pad tijdens de scherming. Diepe rust, intense geuren en – met een beetje geluk – prachtig avondrood!

© TexelSelect Holiday Homes | Productie: EN/OF Ontwerp & Communicatie